***       Водещите вечерни новини       на 6 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 6 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Сеизмолог отговори има ли опасност от земетресение у нас. Български екип на пожарната тръгна за Турция


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 февруари   

 

Семейството на изчезналия на 29 януари в Перник Емил Боев е в невъзможност. Братът и майката на момчето пуснаха покъртително видео, на което обезверено молят за помощ в опитите да намерят 25-годишния юноша.

Те дават премия от 100 000 лева на този, който открие Емил жив или показа физическо доказателство задоволително да бъде открит жив.

***

Земетресението в Турция е на повече от 1000 километра от територията на България. 

Много едва е усетено у нас, напълно едва са го почувствали жителите на региона на Кърджали. 

Няма никаква заплаха за България, сеизмичната интензивност у нас е слаба. Това сподели за " 24 часа " доцент Пламена Райкова, началник на департамент " Сеизмология и сеизмично инженерство " към Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българска академия на науките.

***

Пожарникари и спасители от София, Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Монтана отпътуваха за Република Турция, където ще окажат помощ на сътрудниците си за справяне с следствията от тежкото земетресение, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

***

„ Има един наш съотечественик в Искендерун, с който не е открит контакт. Живее в един от разрушените блокове и сега фамилията му и сънародници се пробват да открият връзка с него - още такава няма “, изясни Чолаков, ексклузивен и пълномощен дипломат в Република Турция. Мъжът има двойно поданство – българско и турско.

***

ВИДЕО и СНИМКИ

***

***

През цялото време екипите са поддържали връзка с Айше и се опитвали да я успокоят.

Детето пък изпратило известие на татко си отдолу под руините. То гласяло „ Добре съм ”.

***

Европейски Съюз възнамерява Володимир Зеленски да участва на среща на върха на европейските водачи тази седмица, оповестява " Файненшъл таймс ", цитирайки източници, осведомени за проектите, които обаче подчертаха, че опасения, свързани със сигурността, рискуват да провалят визитата на украинския президент.

***

Ракетни батареи " Пейтриът " (Patriot), които Полша закупи от Съединени американски щати предходната година, са били ситуирани в столицата на страната Варшава като част от военно обучение, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на полското министерство на защитата.

***

Германия чака скоро да има задоволително задължения от страна на други страни от Европейски Съюз, с цел да може да изпрати в Украйна обещания контингент от танкове " Леопард 2 " (Leopard 2), съобщи Ройтерс, като се базира на представител на немското държавно управление.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР